چالش های کسب و کار
فرقی نمیکند در چه زمانی کسب و کارتان را شروع کرده و توسعه دادهاید؛ شما همواره با چالش های کسب و کار مواجه هستید. این چالشها که بخش جدا نشدنی از روند کاری شما هستند نیازمند بررسی اصولی و اصلاح شدن هستند. حذف چالش های کسب و کار به شما کمک میکند در روند کاری خود در ترکیه یا دیگر کشورها حرفهایتر شده و فرصتی کلیدی برای رشد پیدا کنید. این موضوع به شما اعتباری قابل توجه در بازار رقابت ترکیه خواهد داد و دیدگاهتان را درباره چشم انداز مسیر کاری گسترش میدهد. با ما همراه باشید تا شما را در ادامه این مقاله با 5 مورد از چالش های کسب و کار آشنا کنیم.
نقشه و استراتژی موفقیت در چالش های کسب و کار
برای راهاندازی، رشد، توسعه، پیشرفت و موفقیت کسبوکار همواره به یک نقشه اصولی یا استراتژی موثر لازم است. یک استراتژی درست برای موفقیت شامل برنامهها، تکنیکها و روشهایی است که در هر شرایطی، تمامی فرآیندهای کسبوکار را در نظر گرفته و برای جلوگیری از ایجاد بحرانها میکوشد.
بدیهی است که اگر شما در ابتدای کارتان در ترکیه، تمامی جنبههای مسیر، اعم از خطرات و چالشها، بحرانهای مالی و رقابت شدید را در نظر گرفته باشید و طبق آن برنامهریزی کنید، با اطمینان خاطر بیشتری میتوانید گامهای محکم برداشته و در مسیر موفقیت خود قویتر و بدون برخورد با چالشهای حل نشدنی پیش بروید.
این امر تنها با یک چشم انداز و هدف طولانی مدت محقق میگردد؛ اگر شما در شروع مسیر، هدف خود را مشخص کنید و در حین مسیر از رسیدن به اهداف کوتاه مدت خود لذت ببرید، سبب پیشرفت روز افزون شما در حیطه کاری و بازار رقبایتان در ترکیه میشود. یک استراتژی و نقشه درست برای موفقیت، تمامی جنبههای شناخت نیاز مشتریها و قشر هدف ایران و ترکیه را در نظر خواهد گرفت و سیستمی انعطافپذیر طراحی میکند که به مقابله با رقابت موجود در بازار با ارائه خدماتی که ایده بروز و تازه دارند، بپردازد.
این سیستم باید علاوه بر ایجاد سرعت برای توسعه کسبوکار شما، کیفیت را حفظ کرده و به نحوی طراحی شود که همه فشارها روی افراد خاصی مانند مدیر در تیم نباشد.
به این شکل است که وظایف به طور منطقی و معقول برای افزایش بهرهوری و کیفیت بین همه اعضای مجموعه پخش شود. البته قابل ذکر است که این مورد در سالهای ابتدایی راهاندازی کسبوکار اذیت کننده است و به عنوان یکی از چالش های کسب و کار شناخته میشود. اما قابل توجه است که در ادامه روند گسترش و با برنامهریزی درست از بین میرود.
علاوه بر آنچه گفته شد، موردی که همواره باید به آن توجه داشته باشید، مشورت گرفتن از افرادی است که در حیطه توسعه کسبکار، فعالیت میکنند و میتوانند به شکل تخصصی استراتژی شخصیسازی شده شغل شما را ارائه دهند. با به کارگیری همه این نکات در طراحی استراتژی کسبکارتان، چه در ایران، ترکیه یا حتی سایر کشورهای جهان، میتوانید موفقیت کاری خود تا حد زیادی تضمین کنید.
بازاریابی؛ نوع دیگری از چالش های کسب و کار
از دیدگاه فیلیپ کاتلر، پدر علم بازاریابی مدرن، بازاریابی به مجموع فرایندهایی برای رفع نیاز مشتری همراه با سود گفته میشود. این دانش از بازاریابی به ما میآموزد که برای به دست آوردن سود در بازاری که رقبای فراوان وجود دارد، نیازمند ایجاد کردن احساس نیاز در مصرفکنندگان هستیم. برای تحقق این امر باید روندی اصولی برای بازاریابی طراحی کنیم.
تعیین بودجه و استخدام نیروی بازاریابی
بهتر است در ابتدای کار تکلیفتان را با خود مشخص کنید، چه بودجهای به بازاریابی اختصاص میدهید؟ چه کسانی را برای مدیدیت این بخش انتخاب میکنید؟ توجه داشته باشید که اهمیت این فرایند تا حد زیادی پیشرفت و رشد کسبوکار شما در ترکیه را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
بازاریابی که امری حرفهای و یکی از چالش های کسب و کار است، نیاز به منابع انسانی مناسب و کاربلد دارد. همکاری با افراد و موسساتی مانند:
- مدیر بازاریابی و دستیارهایش
- فریلنسرها
- آژانسهای دیجیتال مارکتینگ و توسعه دهنده کسبوکار
نقشی مهم در پیشبرد اهداف شما دارند.
تعیین قشر هدف و تحلیل بازار رقابت
این امر سبب میشود که شما رقبای اصلیتان را در ترکیه بشناسید و با توجه به عملکرد آنها، ایدههای جدیدی را در روند ارائه محصول خود به کار بگیرید. از طرفی شناخت بازار هدف با بررسی علایق متغیر مشتریان شما، کمک میکند که به مرور خدماتتان را بسته به نیاز قشر هدف خود تغییر دهید و بیشترین فروش را داشته باشید.
منابع انسانی
از دیگر نکات مهم و چالش های کسب و کار که در ترکیه و دیگر کشورها همواره بسیار مورد توجه قرار میگیرد، استخدام و مدیریت منابع انسانی است. منابع انسانی با تواناییهای متفاوت خود نقشی مهم در توسعه و پیشرفت کسب و کار دارند. در این بخش با برخی جنبههای قابل بحث از منابع انسانی آشنا خواهیم شد.
- استخدام افراد باسابقه و بااستعداد؛ گامی نخست در حذف چالش های کسب و کار
برای افزایش کیفیت کاری و توسعه کسبوکارتان، استخدام کارمندان بااستعداد و باسابقه را در اولویت قرار دهید. این امر سبب ایجاد فضایی پویا، فعال و انرژی بخش در محیط کاری شما خواهد شد که به مرور آثار آن را در عملکرد و پیشروی روند کاری مجموعه خواهید دید.
- ایجاد بستر مناسب برای رشد و فراگیری مهارتها
خلاقانهترین ایده برای جلوگیری از پسرفت کسبوکار، ایجاد فضایی آموزشی جهت ارائه مهارتهای جدید و بروز به کارمندان میباشد. این امر علاوه بر جلوگیری از بروز چالش های کسب و کار که با گذشت زمان و روی کار آمدن تکنولوژیهای جدید ایجاد میشوند، بسیار کارآمد و مشتاق کننده خواهد بود.
- ایجاد فرهنگ سازمانی
فراهم سازی فرصتهای جدید، امکان ارتقا، ترفیع گرفتن و رشد شغلی، ایجاد محیط کاری با جو دوستانه و مثبت، همه و همه سبب افزایش انگیزه، روحیه و جلوگیری از ایجاد آفاتی مانند فرسودگی شغلی میشود.
برای کسب اطلاعات بیشتر از فرسودگی شغلی کلیک کنید
شما با مدیریت درست عملکرد کارمندان و طرحهای تشویقی برای آن دسته که فعالیت بهتر دارند، میتوانید رشد و در نتیجه کیفیت کاریشان را ارتقا دهید.
برای هر بخش یک متخصص قرار دهید. با اینکار میتوانید به طور اختصاصی کسبوکار خود را توسعه دهید و علاوه بر کاهش فشار کاری بر خود و کارمندانتان، زمینه رشد و افزایش کیفیت را ایجاد کنید.
از آن جایی که امکان پیشرفت و توسعه کاری هیچ کسبوکاری بدون حضور منابع انسانی امکان پذیر نیست، همواره باید به مسائل پیرامون و اثرگذار بر آنها توجه داشته باشیم. همچنین برای مدیریت بهتر این موضوع میتوانید یک کارشناس مدیریت منابع انسانی در ترکیه استخدام کنید.
مدیریت؛ ساده ولی پیچیده در چالش های کسب و کار
مدیریت یک کسب و کار را میتوان به ریشه یک درخت تشبیه کرد. همان اندازه که یک ریشه امکان توسعه، رشد و شکوفایی درخت را با تهیه مواد مناسب فراهم میکند تا به میوه دادن برسد؛ یک مدیریت درست، تیم خود را از نظر مشکلات مالی، روحیه، انگیزه و رضایت توسعه میدهد و با ایجاد یک همبستگی کلی سبب رشد روز افزون کسبوکار خود میشود.
در ادامه این روند مدیریتی، با ایجاد بستری مناسب جهت تطابق با تغییرات روزانه و هفتگی بازار، سبب به سود و ثمره رسیدن شغل مد نظر میشوید.
اگر مدیر یک کسبوکار هستید، باید بدانید که اصلیترین نقش در رشد، توسعه و شکوفایی بیزنس شما بر روی دوشتان خواهد بود.
بنابراین همواره باید بکوشید تا با اتخاذ بهترین تصمیمگیریها در هنگام برخورد با چالش های کسب و کار، روند پیشرفتتان مورد لطمه قرار نگیرد و با سازماندهی صحیح و ریسک کردن های منطقی و معقول، به بهترین جایگاه خود در بازار کاری ترکیه یا کشور مدنظرتان دست یابید.
فروش؛ مهمترین بخش چالش های کسب و کار
فروش جنبههای مختلفی دارد که در این بخش تمامی آنها را تحلیل و بررسی خواهیم کرد. در ابتدا باید بدانیم فرایند فروش چهار بخش متفاوت دارد؛ علم از وجود این چهار بخش اساسی، سبب بهبود عملکرد ما یا تیم فروش، در ترکیه یا هر کشور دیگری خواهد شد.
بخش اول؛ ایجاد آگاهی از وجود محصول یا خدمات
طبیعی است که اگر محصول یا خدمات شما آنقدری معروف نباشد که دیگران به شما رجوع کنند، فروشی صورت نخواهد گرفت و در نتیجه رشدی اتفاق نمیافتد. با توجه به این موضوع اولین و مهمترین بخش برای شناساندن محصول و خدمات شما به مشتریان و قشر هدفتان در کشور ترکیه، ایجاد آگاهی است. برای این کار میتوانید از بنرها، تصاویر، شعارهای مخصوص برند خود، تیترها و مواردی از این قبیل استفاده کنید.
توجه داشته باشید از آنجایی که امروزه اکثریت مردم نسبت به تبلیغات گارد دارند، بهترین کار ایجاد آشنایی و آگاهی مشتریان نسبت به برندتان است. با این کار میتوانید بر روی چشمها و گوشهای مشتریان سرمایه گذاری طولانی مدت انجام دهید. شما با ایجاد آگاهی سبب قرار گرفتن به عنوان یک گزینه در ذهن مخاطبان هدفتان خواهید شد. در این بخش است که برندسازی اتفاق میافتد و در ذهن مشتریان جای میگیرد.
بخش دوم؛ ایجاد علاقه به خدمات
پس از ایجاد آگاهی نسبت به محصول یا خدمات کسبوکارتان، چالش بعدی ایجاد علاقه برای مراجعه مشتریان به تجارت شما در میان چندین رقیب دیگر هستید. لازمه این امر، طراحی طرحهای تشویقی، ارائه و انتشار مزیتهای خرید از برند شما است. در بازاری که رقابت زیاد است، توجهها همواره به سمت برندی میرود که ایدهای تازه و یا قیمتی متفاوتتر دارد. شما نیز میتوانید با تخفیفهای مناسبی یا محدود سبب تشویق دیگران به بازدید آنها از خدمات و محصولاتتان شوید.
بخش سوم؛ ایجاد حس نیاز و تمایل به خرید
پس از علاقهمند کردن دیگران به خدمات و محصولاتتان، میتوانید مخاطبینتان را به سوی حس نیاز و تمایل به خرید سوق دهید. این کار با تبلیغات همراه است و تبلیغات نیز با پررنگسازی و بزرگ جلوه دادن مزایای خدمات شما محقق خواهد شد. هنگامی که این مرحله را به درستی بگذرانید و از آن گذر کنید، خواهید دید که چگونه فروش شما رشد و پیشرفت خواهد داشت. البته توجه داشته باید که فیلترهای گذشتن از هر مرحله، سخت و سختتر خواهد شد و این به معنای حساسیت بیشتر مراحل پایانی است. همچنین در بخش چهارم فروش، مخاطب سعی میکند اطلاعات بیشتری در رابطه با خدمات شما به دست بیاورد و بنابراین موضوع، این مرحله نیازمند تعامل شما با مشتری است.
بخش چهارم؛ اقدام به خرید
در این بخش فراهم سازی بستری مناسب برای فروش شکل میگیرد که علاوه بر ایجاد احساس امنیت و القای حس ارزش به مخاطب، فروش و رشد شما را نیز افزایش خواهد داد. در این بخش نیز باید پشتیبانهایی همواره در دسترس وجود داشته باشند تا نیاز مخاطب به اطلاعات بیشتر درباره محصول را برطرف ساخته و مشورتهای لازم برای خرید را ارائه دهند.
این نوع فروش که به قیف ایدا نیز نامیده میشود، مدلی مشهور در سراسر دنیاست که اثرگذاری بالا و قابل توجهی دارد. علت نامگذاری قیف بر روی این مدل فروش، تعداد افرادی است که در هر مرحله مسیر خود را تغییر میدهند و اکثرا ریزش دارند. با توجه به نکاتی که ذکر شد شما به راحتی میتوانید از این بخش از چالش های کسب و کار گذر کنید و به فروش، با دید یک بازی لذتبخش نگاه کنید.
راهکارهای کلی در مقابله با چالش های کسب و کار
در این بخش چندین پیشنهاد برای مقابله با چالش های کسب و کار ارائه میدهیم؛ شما میتوانید بسته به مشکل خود روند کاریتان را اصلاح کنید.
- همکاری با مدیران بازاریابی یا فریلنسرها
- تحقیقات بازار
- آموزش مهارتهای جدید به کارمندان
- مدیریت مالی اصولی
- بازاریابی اصولی
- استخدام افراد بااستعداد و باتجربه
- بروزرسانی خدمات
- بازاریابی دیجیتال
- استراتژی اصولی و منعطف با چالش های کسب و کار
- فرهنگ سازمانی مثبت
- مدیریت فعال و پوبا
- تمرکز بر رفتار مشتریان در ترکیه
- تحلیل دادهها
جمعبندی
تیم بای بیزنس ترکیه، همواره در تلاش است با رفع نیازهای شما به مشاوره در زمینه راهاندازی و توسعه کسبوکار فرصتی برای سرمایهگذاری سودآور به شما ارائه دهد.
این تیم با حضور متخصصین مجرب و حرفهای میتواند در مسیر رشد شما همراهتان باشد و با طراحی استراتژیهای کارآمد، سبب پشت سر گذاشتن چالش های کسب و کار شما در ترکیه شود.
منتظر شنیدن نظرات، پیشنهادات و سوالات شما در بخش کامنتها هستیم.