عضو هيئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان پوشاک استانبول لازمه جذب سرمایه‌گذاران ترکیه در بازار ایران را بهبود شرایط گمرکی و ایجاد فضای امن دانست.

اوزکان کاراجا، عضو هيئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک استانبول در گفتگو با خبرنگار آناتولی در تهران گفت: «اگر ایران خواستار جذب سرمایه گذارات ترکیه است باید شرایط آن را مهیا کند. می خواهیم در مناطقی که بتوان با یک شریک ایرانی اقدام به تولید و فروش آن بدون هزینه های گمرکی کرد، همکاری کنیم».

او که به منظور شرکت در نشست کاری صنعت جوراب بافی در تهران به سرمی برد، همچنین اظهار داشت:

«در چارچوب پروژه بین المللی توسعه رقابت وزارت اقتصاد کشور، به بررسی بازارهای ایران می پردازیم. صنعت جوراب ترکیه پس از چین دومین تولیدکننده و صادرکننده در جهان به شمار می رود.

امروزه از هر سه اروپایی یک نفر از جوراب ترک استفاده می کند. تنها در استانبول حدود 2 هزار کارخانه جوراب بافی وجود دارد. کشورهای عضور اتحادیه اروپا و کانادا نیز جوراب ترکیه را ترجیح می دهند.

دولت های ترکیه و ایران تلاش هایی برای توسعه همکاری انجام داده اند. اکنون توافقنامه تجارت ترجیحی مطرح است . در این نوع قراردادها بخش پوشاک موظف به پرداخت 30 درصد حق گمرگی است.

با این وضعیت خریدار ایرانی مجبور به تجارت غیرقانونی است. ما می خواهیم به صورت رسمی تجارت کرده و نقل و انتقال پول از طریق بانک ها صورت بگیرد.

از آنجایی که ایران عضو سازمان تجارت جهانی نیست برخی موارد منفی وجود دارد. این کشور باید برای سرمایه گذاران فضایی امن ایجاد کند. ایران از روابط تجاری کاملا آزادی برخوردار نیست و مشکلات مربوط به امور بانکی ادامه دارد».

گفتنی است اتحادیه صادرکنندگان پوشاک استانبول به عنوان یکی از مهم ترین سازمان های ترکیه در صنعت پوشاک در ترکیه به شمار رفته و در سال 1986 تاسیس شده است.

این اتحادیه حدود 10 هزار عضو دارد و بیش از هزار مورد آن در صنعت جوراب بافی فعالیت می کنند. حجم صادرات جوراب از ترکیه به ایران در سال 2016 نسبت به سال پیش از آن 30 درصد افزایش یافته و به 3.6 میلیون دلار رسیده است.

  1. فائزه

    25/02/1398

    عالییییییییییییییییی

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست های مرتبط